Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Někdy dostanu chuť žít zdravěji, než žiju a něco pro to udělat. A v poslední době jsem si velmi oblíbila kokos. Piju kokosovou vodu, jím kokosové chipsy a také jsem si udělala domácí kokosový šampon na vlasy.

kokosove zazrakyRecept je opravdu jednoduchý:

50 ml kokosového mléka (k dostání v plechovkách v potravinách) smícháte s 70 ml tekutého universálního mýdla bez parabenů a sulfátů (použila jsem mýdlo z eshopu www.biooo.cz)

V lahvičce dobře promícháte a máte jednoduchý a účinný šampon s vysokým obsahem kokosu. Uchovávejte v lednici, aby déle vydržel.

Proč kokos? Obsahuje hodně minerálních látek: vápník, železo, draslík, fosfor, sodík, zinek, mangan, měď, vitamíny skupiny B. Na vlasy má blahodárný vliv kokosový olej, u něhož byly prokázány antibakteriální, antimykotické, hydratační a antioxidační účinky. Vlasy tak nejen chráníte, ale navíc jim dodáte parádní výživu. Poškozené a barvené vlasy se budou rychleji regenerovat.

 

 

A když už jsem u těch receptů, tak mám pro vás i jeden tip na dobrou zdravou mňamku s kokosem ke snídani, 300 ml kokosového mléka (které nám zbylo) smíchejte s:

  • 2 lžícemi kokosové mouky
  • 2 lžícemi mletých lněných semínek
  • 1 lžíci mandlové mouky

A zahřejte na středním plamenu. Klidně můžete přidat i rozkvedlané vajíčko, které ještě kaši zahustí.

Kaši dochutíte lžičkou medu, skořicí, kakaem, máslem, ovocem (podle sezóny banánem, jahodami, malinami, pomerančem). Přeju kokosové pochutnání.