Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Ve statistikách se uvádí, že 40% populace po čtyřicítce se potýká s vypadáváním vlasů. Vlasy jsou tenčí, jemnější, lámavější a především řídnou.

Problémy mají muži i ženy. U mužů jde hlavně o androgenetickou alopecii tj. plešatění, které souvisí s hladinou hormonu testosteronu. Ženy většinou trpí řídnutím vlasů, které je způsobené spíše stresem, nemocí, špatnou stravou, hormonálními výkyvy – těhotenstvím, porodem, menopauzou. Uvádí se, že normálně nám denně vypadne 50-100 vlasů. Pokud je to víc, je třeba problém začít řešit.

Nejjednodušší se zdá být obohacení stravy o vitamíny, minerály a kvalitní bílkovinnou složku.             Dalším krokem by měl být výběr vhodné kosmetiky, která podpoří prokrvení vlasové pokožky a případně bude působit i v podkožních vrstvách, kde jsou vlasové cibulky. Na trhu je hodně přípravků, které pomoc nabízí. O tom, jak působí, zda jsou účinné a pro nás vhodné, se bohužel nepřesvědčíme ze dne na den. Je třeba vydržet minimálně měsíc, což je doba, kdy vyrostou nové vlasy.

Šampon pro muže Colorwin proti vypadávání vlasů obsahuje aktívní látku Capixyl. Jde o moderní, kanadskou patentovanou a klinicky ověřenou látku. Byla vyvinutá, aby zabránila vypadávání vlasů a podpořila jejich růst. Capixyl je složen z přírodního extraktu Trifolium pratense a speciálně upravených polypeptidů.

Capixyl působí současně na třech místech vlasu a vlasové pokožky.

  1. Ve vlasové papile, v místě, kde je vlas spojený, ukotvený v podkožní vrstvě, kde se buňky neustále obnovují a neomezeně se dělí, Capixyl podporuje vznik nových vlasových proteinů, ze kterých rostou nové vlasy.
  2. Ve vlasovém folikulu zabraňuje přeměně testosteronu na DHT, ten pak nezpůsobuje poškození a zmenšování vlasového folikulu. Protože vlasy, které rostou z oslabeného folikulu, jsou jemnější a slabší.
  3. Ve vlasové pokožce, kde se projevuje jeho protizánětlivý a antioxidační účinek, pokožka je lépe prokrvená a rychleji se regeneruje.

 

Ve výsledku:

  • stimuluje růst nových vlasů
  • nové vlasy jsou silnější, vyrůstá jich víc, jsou hustější
  • jsou lépe ukotvené ve vlasovém pouzdře (papila)
  • zabraňuje odumírání vlasových folikulů
  • zabraňuje zánětu vlasové pokožky